Karácsonyi könnyű mézes
2008.12.15. 01:05
Mivel advent van, tehát mingyárt Karácsony, gondoltam ezzel a recepttel kezdeném... Megjegyezném, hogy teljesen nyú, még nem próbáltam ki, de már sütöttem valami ilyest, csak azt melegíteni kellett. A mézessel csak egy bajom van: hogy nekem sosem lesz olyan állagú, mint szeretném. Igaz, az elsőt tudom, hogy túlsütöttem, azért dobálóztunk vele már Szilveszterkor... :) A második próbálkozás jobb lett. Remélem, aki ezt megsüti, elküldi nekem hogy hogy sikerült! Aztán majd én is referálok, hogy vált be az alapjában könnyű recept.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 evőkanál szódabikarbóna (de a sütőpor is megteszi, ugyanaz... én szinte sosem szódabikarbónát használok, mégis jó. :)
1 zacskó mézesfűszerkeverék (legjobb a dr. Oetker... Ez itt a reklám helye... :))
2 tojás
2 evőkanál margarin
20 dkg méz (ebből is jó úgy csinálni, hogy vegyes virágméz és akácméz keverve. Nagyon finom lesz tőle a süti)
Fentieket összegyúrni a következő sorrendben: margarin, cukor, tojás, méz és végül a liszttel elkevert sütőpor avagy szódabikarbóna. Jól kidolgozni, folpackba csomagolni és néhány órát pihentetni. Én a hűtőbe szoktam tenni nagyjából fél napra. Utána kinyújtani nagyjából fél ujjnyira, vagy lehet kicsit vastagabb, kiszúrni és előmelegített sütőben, kábé 20 percig sütni. Vagy még annyit sem. Sokáig nem szabad sütni a mézest, mert attól lesz kemény. Ez a húsz perc a plafon.
Sok sikert!
|