Csirke curry - Óh a mesés India!
2008.12.14. 01:19
Ezt a receptet egy száz legjobb tojásétel c. szakácsfüzetben találtam. Aztán továbbgondoltam a dolgot...
Hozzávalók:
1 kg csirke vagy pulykamell
2 nagy alma
1 fej hagyma
curry fűszer, fahéj, gyömbér, pici kurkuma
rizs
1,5 ek keményítő
mazsola
Előkészítés: a húst kockára kell vágni, a hagymát le kell reszelni (!) (sírós meló) és az almát is.
Ezután kevés olajon vagy vajon megdinsztelni a hagyma reszeléket, megszórni vegetával vagy sóval, majd belekeverni a gyömbért és a kurkumát. Ezután pici vizzel felönteni, hogy ne égjen a hagyma. Belekeverni a curryport (vigyázat, ha csipős változat van otthon, az nagyon csíp, tehát csak módjával) én általában két-három kis kanállal teszek bele. Ekkor olyan kis finoman pikáns lesz. Hozzárakni az almát, a mazsolát (kb. 5-6 dkg-nyit) és felönteni 2 dl vízzel. Megvárni, míg felforr. Miután felforrt még főzni úgy tíz percig, ezalatt az alma jó sok levet enged. Ezután a keményítőt elkeverni hideg vízben, besűríteni vele a mártást és készre főzni.
A húskockákat olajon kissé megkapatni, (én wokban szoktam csinálni, de akármilyen serpenyő jó) megszórni kis szárnyas fűszerrel, gyömbérrel, szerecsendióval és egy pici curryporral. Felönteni annyi vizzel, hogy éppen ellepje, és puhára párolni.
A rizst sóval, fahéjjal, kurkumával ízesítve puhára főzni.
Ha kész a hús belekeverni a mártásba és a fahéjas rizzsel tálalni.
|