Mustáros hús - garantált siker!
2008.12.13. 00:38
Ha vendégeket vársz... Vagy csak éppen valami finomat főznél az éhes siserehadnak otthon?
Ez a te recepted. Gyakorlatilag nem lehet elszúrni, elsőre sikerül. Kicsit pepecs, de megéri
Hozzávalók:
1 kg pulyka vagy csirkemell
mustár - ízlés szerint kb. 4-5 evőkanál
szárnyas fűszerkeverék, vegeta, avagy só, fehér bors
1 kis fej hagyma
1-2 evőkanál liszt
3-4 teáskanál keményítő
olaj a sütéshez
Előkészítés: (ezt célszerű az előtti napnak az estéjén, amikor tálalni akarod)
A húst kis kockákra vágni, majd befűszerezni, és összekeverni a mustárral, ebben a pácban hagyni kábé fél napig, és hűtőben érlelni.
Másnap lisztbe forgatva, bő olajban egyenként kisütni... (mondom, hogy pepecs... :D) papírtörlőre szedni, lecsöpögtetni, félretenni. A hagymát kis kockákra vágni, üvegesre pirítani kevés olajon, megszórni ezzel-azzal - én szárnyasfűszert illetve magyaros fűszert szoktam használni majd rádobni a húst, megforgatni rajta, belenyomni még egy kis mustárt és felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Tetejére szórni a fehér borsot és hagyni, hogy felforrjon. Ha felforrt, a keményítőt elkeverni hideg vízben, hozzáönteni, megvárni míg kicsit besűrűsödik - akkor jó, ha ilyen mártásos állaga lesz. Még picit forralni, lassú tűzön, elzárni, kész!
A legjobb a főtt rizs hozzá, de spagettival is isteni.
|